Infraroodverwarming

Infrarood verwarming is een nieuwe vorm van verwarmen die zijn degelijkheid reeds bewezen heeft in de Scandinavische landen maar ook in het Noorden van duitsland en vele oost Europese landen.

Het grote verschil met een conventionele verwarming is dat een infrarood verwarming de lucht niet opwarmt. De lucht blijft stilstaan in de ruimte en men verspilt geen onnodige energie. 

Men kan de verwarmings methode van een infrarood paneel het best vergelijken met een raam waardoor de zon naar binnen schijnt. Het verwarmt alle objecten in de kamer zonder een grote lucht verplaatsing te genereren. Vandaar dat deze vorm van verwarming ideaal is voor Astma patienten en pasgeborenen. 

Een ander groot voordeel van deze vorm van verwarming is ook dat met niet onnodig uren of dagen op voorhand de verwarming moet doen branden om de grote lucht massa op te warmen. We denken hier vooral aan kerken, magazijnen , showrooms, kantoren , etc.

Maar ook in passieve woningen gebruikt men meer en meer infrarood verwarming voor zijn zuinig karakter en makkelijk te plaatsen elementen. Een stopkontakt volstaat om een infrarood verwarming te plaatsen. Ook plaatsen waar men sporadisch komt en welke dus niet constant moeten verwarmt worden is een infrarood verwarming de ideale oplossing. Bv. De logeerkamer, werkplaats, thuis kantoor, home cinema, etc. 

Ook voor het buitenveblijf, caravan chalet is een infrarood verwarming een perfecte oplossing voor uw verwarmings probleem. Maar ook in de veeteelt en duivensport worden infrarood panelen gebruikt voor het ontvochtigen van de ruimtes. Zo zal je onze panelen in menig duivenhok terug vinden. Eigenlijk kan je bijna overal met infrarood verwarmingspanelen werken. Ze zijn zuinig, goedkoop en haast overal inzetbaar.

Infrapower geeft je een wellness warmte die vergelijkbaar is met de zon. Dankzij de lange golf infrarood warmte bespaar je 20 tot 40% op je energiefactuur. Voordelig in aanschaf en energie besparend in gebruik.
 

INFRAROOD GOLFLENGTE.
Infrarood stralen liggen buiten het zichtbare spectrum van het licht.  Als mens kunnen we deze stralen niet met het oog waarnemen, maar we kunnen deze stralen wel voelen in de vorm van een aangename wellness warmte.  We kennen allemaal het fenomeen van een zonnige herfstdag waar we op straat in de schaduw lopen en het onbehaagljk fris aanvoelt, maar steken we de straat over naar het zonnige gedeelte dan voelen we opeens de aangename warmte die de infraroodstralen uit de zon ons geven.

GEZONDE WARMTE.
De straling die Infrapower panelen geven hebben een gunstige invloed op mens en dier. Zij zorgen voor een goede bloeddoorstroming. Ook voor astma patiënten geven de Infrapower panelen een verlichting doordat er geen lucht en stof circulatie plaats vindt. 

GOEDKOPE WARMTE.
De invloed van een Infrapower infrarood verwarming kan u het beste merken aan uw energie afrekening. Door dat een Infrapower paneel niet de lucht massa maar enkel de objecten verwarmt, zal men met een vermogen van 50 Watt per m2 deze ruimte kunnen verwarmen.  Als extra voordeel zal men merken dat wanneer men een ruimte verwarmte met infraroodverwarming deze kamer geen vochtige muren meer zal hebben, en ook schimmel zal verdwijnen als sneeuw voor de zon.  Een ander voordeel van een infrarood verwarmingspaneel is dat u per kamer de temperatuur kan instellen en wanneer het paneel moet verwarmen, dit bespaart u nog eens extra op uw energie factuur.

VERWARMING KAN MOOI ZIJN.
Infrarood panelen van Infrapower kunnen neutraal opgehangen woren aan plafond of muur, en vallen haast niet op. Maar ook als decoratie kan een Infrapower paneel goed gedijen. De panelen zijn standaard wit maar kunnen in elke gewenste kleur verkregen worden en zelfs bedrukt worden. Ook verkrijgbaar in spiegel, wit en zwart glas.